DOLAR

42,0970$% 0,23

EURO

48,3610% 0,44

STERLİN

54,9576£% 0,24

GRAM ALTIN

5.343,65%-1,43

ÇEYREK ALTIN

8.927,00%-1,30

İmsak Vakti a 02:00
İzmir PARÇALI AZ BULUTLU 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hakan Orhan: “Kemalpaşalı Bizden Hizmet Bekliyor”

Kemalpaşa Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Hakan Orhan son meclis toplantısında yaşanan tartışmalar ve Kemalpaşa Belediyesinin 1,5 yılı hakkında açıklama yaptı.

“İki dönemdir Kemalpaşa Belediyesi’nde meclis üyesi olarak görev yapıyorum. Mevcut Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Türkmen’le aynı sıralarda görev yaptık. Kendisi tecrübeli bir isimdir; 10 yıl belediye başkanlığı, 10 yıl başkan yardımcılığı yapmış, son 1,5 yıldır da yeniden başkanlık görevini sürdürmektedir.

Böylesine deneyimli bir başkandan, göreve başladığı ilk günden itibaren sahaya inmesini, çizmelerini giyip Kemalpaşa sokaklarında halkın taleplerine kulak vermesini bekledim. Ancak kendisi bizlerden 9 ay süre istedi, “Yılbaşında çalışmalara başlayacağım” dedi. Saygı gösterdim, eleştirmedim, “Bir bildiği vardır” dedim ve sabırla bekledim.

Ne yazık ki aradan 1,5 yıl geçti ve ortada ne ciddi bir yatırım ne de somut bir hizmet var. Meclis toplantıları düzenleniyor, sorunlar dile getiriliyor, önergeler veriliyor; fakat Başkan’dan genellikle yalnızca şu cevabı duyuyoruz: “Yapacağım.” Ne “bütçemiz yetersiz” diyor, ne de “bu yapılmaz” diyebiliyor. Sürekli bir oyalama, sürekli bir belirsizlik…

Son dönemde Kemalpaşa’nın gündemini meşgul eden rayiç bedel artışları konusunda halk büyük mağduriyet yaşıyor. Ne Belediye Başkanımızdan ne de CHP İlçe Teşkilatı’ndan kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapılmadı. Eğer bu koltuklarda oturuyorsak, halkın derdiyle dertlenmek zorundayız. Aksi takdirde bu görevlere talip olacak çok sayıda duyarlı Kemalpaşalı var.

Kemalpaşa’nın kanayan yaraları bellidir:
İmar sorunu
Kira ve barınma sorunu
Rayiç bedel adaletsizliği
Temizlik hizmetlerinin yetersizliği
Su kesintileri ve altyapı sorunları
Tapu ve mülkiyetle ilgili çözümsüzlükler
Doğalgaz sorunları
Otopark ve trafik sorunları

Tüm bu sorunlar ortadayken, Başkan’ın meclis üyelerine hitaben “Kes sesini” demesi, kabul edilemez bir üsluptur. Bu makamlar ego tatmini yeri değildir. Biz bu halkın iradesiyle seçildik, bu makamlarda hizmet üretmek için bulunuyoruz. Bu sözleri söylemeye ne hakkı ne de yetkisi vardır; bunu en iyi kendisi de bilmektedir.

Kemalpaşa halkı bizden hizmet bekliyor. 120 bin kişinin huzurunda seçilmiş bir meclis üyesine “Kes sesini” demek, yalnızca kişisel bir saygısızlık değil, halkın iradesine de hakarettir. Bu nedenle gereken tepkiyi gösterdim.

Ne yaşanırsa yaşansın, biz Kemalpaşalılar bir aileyiz. Yarın yine birbirimizin yüzüne bakacağız. Bu makamlar gelip geçicidir. Önemli olan, görev süreniz sona erdiğinde halkın sizi “alnı açık, başı dik, hizmet üretmiş bir insan” olarak anmasıdır.

Ben buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum:
Gelin, kişisel tartışmaları bir kenara bırakıp Kemalpaşa halkının gerçek sorunlarına odaklanalım. Bu koltukların hakkını verelim”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AHMET YILMAZ:“BU SEVİYESİZLİĞE ARTIK BİR SON VERİN!”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.