41,8401$% 0,23
48,3546€% 0,44
55,5343£% 0,23
5.554,61%0,55
9.282,00%0,14
Kemalpaşa’da bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait çöp transfer merkezinde dün çıkan yangın, gün boyu devam ederek ilçeyi yoğun duman altında bıraktı. Vatandaşların büyük rahatsızlık yaşadığı olay sonrası AK Parti Meclis Üyeleri Hilmi Çakır, Hatice Köktürk ve Hakan Orhan bölgeye giderek incelemeler yapıp açıklamalarda bulundu.
Meclis üyeleri, yangında ihmallerin rol oynadığını vurgularken yönetim zaafiyetine ve çevre konularındaki ihmalkâr yaklaşıma dikkat çekti. Öte yandan CHP’li Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve CHP’li meclis üyelerinin olayla ilgili sessiz kalmasını ve açıklama yapmamalarını da eleştirdiler.
Kemalpaşa Belediyesi AK Parti Meclis Üyeleri Hilmi Çakır, Hatice Köktürk ve Hakan Orhan konuyla ilgili yaptıkları açıklamada;
“İlçemizde bulunan çöp transfer merkezinde dün çıkan yangın sebebiyle vatandaşlarımız yayılan yoğun duman, kötü koku sebebiyle sağlık riskiyle karşı karşıya kalmıştır. Bugün bu alana gelerek tespitlerde ve incelemelerde bulunduk ve içler acısı durumu gördük. Bu durum CHP Belediyelerinin yönetim zaafiyetlerini ve çevre konusundaki duyarsızlıklarını tekrar göstermiştir. İzmir, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır süregelen yetersiz ve etkisiz yönetimi sonucunda adeta bir “çöp şehre” dönüşmüştür. Kent merkezinden başlayarak birçok ilçede ortaya çıkan atık yönetimi sıkıntıları, çevre kirliliği ve hizmet eksiklikleri doğrudan İzmirli vatandaşların yaşamını olumsuz etkilemekte; bu tablo Kemalpaşa’da da net bir şekilde görülmektedir. Yangın bunun en büyük örneğidir. Bu ihmalkârlığın üstü örtülemez”
“SORUMLULARIN SESSİZ KALMASINA ANLAM VEREMİYORUZ”
“Kemalpaşa’yı ve insan sağlığını böylesine etkileyen bir konuda Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve CHP’li meclis üyelerinin sessiz kalmasını ve açıklama yapmamalarına anlam veremiyoruz. Başkan her konuda olduğu gibi bu konuda da konuyu örtbas etme derdinde. Öte yandan Kemalpaşa Belediyesi de yanan bu transfer merkezinin yanında gayri resmi olarak çöp alanı oluşturmuş. 5-6 aydır bu şekilde kullanıldığı bilgisini edindik. Biz Kemalpaşa’nın CHP’nin basiretsiz yönetim anlayışı nedeniyle çöp dağları ile boğuşan Buca, Konak ve Karşıyaka gibi olmasına müsaade etmeyeceğiz. Hemşehrilerimizin sağlığı, güvenliği ve yaşam kalitesini korumak adına gereken her adımı kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz. Ortaya çıkan bu ihmalkârlığın görmezden gelinmesine veya üstünün kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz”
AYHAN AKYÜZ:“KEMALPAŞA’DA ÇEVRE FELAKETİ: ÇÖZÜM NEREDE? “